top of page

Iskunvaimentimen tai jousen vaihto

Palvelu sisältää vuotavan iskunvaimentimen, viallisen iskunvaimentimen yläpään laakerin, rikkinäisen suojakumin tai katkenneen jousen vaihdon uuteen, alkuperäislaatuiseen osaan. Huom! Varaosien takuu säilyy ainoastaan silloin, kun vastaavat osat vaihdetaan molemmin puolin autoa. Hinta vain työlle molemmin puolin autoasi, ilman varaosia: alkaen 150 € (alv 24%).

Miten tunnistat iskunvaimentimen tai jousen vaihtotarpeen?

Autosi jousituksella on suurin merkitys tasaisen sekä hallitun ajonautinnon kannalta. Jousitusjärjestelmä sekä lisäksi alustan muut osat vaimentavat epätasaisen tien aiheuttamat iskut, tarjoavat kokonaisvakautta ajaessaan korkeilla nopeuksilla, sekä ylläpitävät renkaiden kitkaa. 

 

Ajan mittaan jousituskomponentit väsyvät ja jopa rikkoutuvat itsestään. Vuotava iskunvaimennin on selkeä merkki vaimentimen vaihtotarpeesta. Ja tietysti katkennut jousi on ilmiselvä jousen vaihtotarpeen merkki. Katkennut jousi usein myös kallistaa auton yhdelle puolelle, mikä on yleensä helposti havaittavissa silmällä.

 

Korjaustarpeen muihin tunnusmerkkeihin kuuluvat muun muassa myös pomppuinen tai karkean epätasaiselta tuntuva ajokokemus, sekä kolisevat äänet rengaskaukaloalueilta.  

 

Meillä – Takoraudan Autohuollossa on laaja kokemus jousitusjärjestelmän sekä alustan osien korjauksista ja huolloista. Palvelumme on nopeaa sekä ammattitaitoista. Varmistamme, että autosi ajokokemus on silkinpehmeä, sekä että ajomatkasi on turvallinen.

 

Käytämme vain laadukkaita OEM-laatuisia, taikka alkuperäisiä osia. Turvallisuutesi on meille etusijalla, emmekä tingi varaosien laadusta! 

Miksi jousitusosia on vaihdettava molemmin puolin autoa?

Vaikka jousitusongelma ilmenee vain yhdellä puolella autoa – suosittelemme vaihtamaan myös toisen puolen vastaavat osat uusiin. Pystymme myös tällöin myöntämään täyden takuun jousitusjärjestelmän varaosille.

 

Mikäli autoon asennetaan uusi jousitusosa vain yhdelle puolelle – kantaa tämä varaosa korkeamman rasituksen, tukemalla toisen puolen ”väsynyttä” osaa. Uuden osan suunniteltu kestävyys on tällöin kyseenalaistettu. Kyse siis ei suinkaan ole rahastuksesta, vaan turvallisuudestasi sekä varaosien asianmukaisesta kestävyydestä. 

 

Tällä on myös vaikutusta muiden alustan osien toimintaan. Nimittäin uusi jousi tai iskunvaimennin ovat ominaisuuksiltaan aina erilaisia, kuin vanhat. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että toinen on väsynyt vanha osa ja toinen on uusi varaosa. Tämä voi aiheuttaa koko alustan epätasaisen toiminnan, kuten renkaiden suuntauksen heittoja ja sitä kautta auton ohjattavuuden heikkenemistä, sekä alustan osien liiallista kulumista.  

 

Turvallisuutesi on meille ensisijaisen tärkeää. Neuvomme Sinua autosi alustaremontin kannattavuudesta sekä jousituksen huollon vaihtoehdoista. Tervetuloa tarkistuttamaan autosi jousitusta Takoraudan Autohuoltoon!

Laadukasta ja vastuullista jälkeä intohimolla

► Korkeatasoinen laatu korjauspalveluissamme saa alkunsa intohimostamme moottoriurheiluun - Sinun eduksesi!

► Koska me rakastamme autoja ja autoilua - voit olla varma, että olemme juuri Se asiakaslähtöinen autokorjaamo, jota tarvitset.

► Vastuullisuus on meille erittäin tärkeää. Lue lisää meidän vastuullisuudestamme tästä. 

► Takoraudan Autohuolto on osa arvostettua korjaamoketjua. Autofit-ketju on iso ja vahva toimija, joka tarjoaa yhteisellä tuotekehityksellä sekä laadunvalvonnalla kustannustehokkaan, ja ennen kaikkea huippulaadukkaan korjaamovaihtoehdon autoilijoille. Lue lisää.

► Toimipaikkamme sijaitsee Helsingin Malmilla, Kehä 1:n yhteydessä, johon on varsin helppoa saapua monesta suunnasta Pääkaupunkiseudulta. Katso ajo-ohjeet. Tervetuloa!

bottom of page