top of page
Search
  • Writer's pictureTakoraudan Autohuolto

Miksi laadukas varaosa on parempi?

Kun korjautat autoasi, niin "säästäminen" varaosissa voi olla varsin houkutteleva idea. Kukapa ei arvostaisi halpoja vaihtoehtoja? Kuitenkin pitkällä aikavälillä - laadukkaisiin varaosiin sijoittaminen on viisas, sekä vastuullinen päätös.


Investoimalla laadukkaan valmistajan varaosiin - parannat ajokokemustasi ja samalla varmistat parempaa tulevaisuutta meille kaikille.


Tässä pohdimme laadukkaiden varaosien lukuisia etuja sekä sitä, miten ne voivat vaikuttaa myönteisesti sekä lompakkoosi, että ympäristöön.

Miksi laadukas varaosa on parempi?

Laadukas osa = parempi suorituskyky sekä turvallisuus


Kuvittele, että kruisailet moottoritiellä, luottaen hienon ajoneuvosi kykyihin. Laadukkaat osat sekä elementit - olivatpa ne sitten moottorin osia, jarruja, taikka jousitusjärjestelmä - ovat tehtaalla suunniteltu täyttämään tiukat standardit. Nämä laatu- sekä mittastandardit takaavat optimaalisen suorituskyvyn, sekä turvallisuuden.


Toisin kuin halvemmat vastineensa - valmistajan alkuperäiset osat ovat erittäin luotettavia. Tämä vähentää vikojen sekä onnettomuuksien mahdollisuutta. Investoimalla laatuun et ainoastaan turvaa hyvinvointisi, vaan saat myös mielenrauhaa tien päällä. Ja tähän on konkreettisiä syitä!


Pitkän aikavälin kustannussäästöt


Laadukkaat varaosat voivat olla kalliimpia, mutta se on älykäs investointi, joka kyllä maksaa itsensä takaisin pitkällä aikavälillä. Halvat osat kuolevat yleensä nopeasti. Tämä johtaa useammin tapahtuvaan varaosavaihtoon, sekä sitä kautta kasvaviin huoltokustannuksiin - koska työ maksaa aina saman verran!


Laadukkaat osat ovat siis valmistettu kestämään, jolloin korjaustarvetta on vähemmän. Investoimalla nyt, säästät: aikaa, rahaa, sekä myös vältät jatkuvien vikojen aiheuttaman turhautumisen.


Ympäristövaikutukset sekä vastuullisuus


Nykyäään, vastuullisuus on iso tekijä, jonka otamme huomioon, mitä tahansa ostopäätöstä tehtäessämme. Eivätkä autonkorjaukset ole poikkeus. Halvat varaosat valmistetaan usein heikkolaatuisista materiaaleista, eikä niissä ole samaa mittatarkkuutta eikä laadunvalvontaa, kuin laadukkaammissa varaosissa. Tämä ei vaikuta ainoastaan ajoneuvosi suorituskykyyn, vaan myös kasvattaa jätetaakan syntymistä Suomessa.


Laadukkaiden varaosien valmistajat keskittyvät ympäristöystävällisiin käytäntöihin: jätteen vähentämiseen sekä hiilijalanjäljen minimoimiseen. Kun valitset laadun - edistät aktiivisesti paremman tulevaisuuden tavoitetta meille, sekä lastenlapsillemme!


Hyvä varaosa = autosi lisääntynyt jälleenmyyntiarvo


Jos aikomus on myydä tai vaihtaa autosi lähitulevaisuudessa - laadukkaiden varaosien käyttäminen korjauksissa voi lisätä merkittävästi sen jälleenmyyntiarvoa. Muista säilyttää kuitit!


Ostajat ovat tutkitusti kiinnostuneita hyvin huolletusta autosta, jossa on luotettavia osia. Kun korjauksissa käytetään korkealaatuisia osia - esimerkiksi alkuperäisiä, taikka OEM-osia - voit paitsi varmistaa paremman ajonautinnon, niin myös lisätä autosi haluttavuutta, sekä arvoa ostajien mielissä.


Alkuperäiset-, OEM-, sekä muut varaosat :(


► Alkuperäinen osa: Kyseessä siis aito varaosa, joka on alkuperäisen autovalmistajan tai auton valtuutetun toimittajan valmistama komponentti. Se on suunniteltu ja valmistettu autovalmistajan asettamien, tiukkojen laatuvaatimusten mukaisesti. Alkuperäisosia myydään yleensä valtuutettujen jälleenmyyjien, taikka virallisten kanavien kautta. Näiden osien katsotaan olevan korkealaatuisia, sekä aina yhteensopivia auton kanssa - johon ne on suunniteltu. Nämä ovat yleensä hiukan kalliimpia, kuin vaihtoehtoiset OEM-osat.


► OEM-osa: OEM on lyhenne sanoista "Original Equipment Manufacturer" (alkuperäinen laitevalmistaja). OEM-osalla tarkoitetaan osaa, jota on valmistanut sama yritys, joka on valmistanut alkuperäisen osan. Toisin sanoen, OEM-osa on identtinen sen osan kanssa, joka alun perin asennettiin autoon - sen valmistuksen aikana. OEM-osat valmistetaan aina samojen laatuvaatimusten mukaisesti, kuin alkuperäinen osa valmistettiin. OEM-osia voidaan kuitenkin myydä eri jakelukanavien kautta, sekä suoraan kuluttajille - mikä tekee niistä hiukan edullisempia, kuin "alkuperäiset".


Eli: alkuperäinen osa on autovalmistajan, taikka valtuutetun toimittajan valmistama osa. Kun taas OEM-osa on täysin sama osa, mutta joka leviää eri jälleenmyyntikanavia pitkin. Molempia varaosavaihtoehtoja katsotaan yleensä olevan korkealaatuisia. Keskeinen ero on siis jakelukanavissa sekä saatavuudessa kuluttajille. Alkuperäiset autovalmistajien logot myös joskus jyrsitään piiloon - tämä on normaali käytäntö.


► Kolmannen osapuolen varaosa: Nämä ovat ikäviä tapauksia. Näiden firmojen bisnes pyörii lisenssien ostamisen avulla. Nimettömät tehtaat siis ostavat lisenssejä autovalmistajilta, sekä heidän yhteistyökumppaneiltaan - tehdääkseen kyseenalaisia varaosia halvalla, sekä kovalla katteella. Ikävä kyllä laadunvalvontaan vastaavassa sopimuksessa ei pakotetaan, eikä pahemmin valvotaan myöskään. Siis oikeesti - tämmöinen osa ei välttämättä edes istu paikkaan, johon se on tarkoitettu - uskokaa pois!


Luotettava takuu ja tuki


Hyvämaineiset varaosavalmistajat seisovat vahvasti tuotteidensa takana ja tarjoavat takuita. Laadukkailla varaosilla on usein nätti takuu - mikä antaa sinulle lisäsuojaa, sekä mielenrauhaa. Tämä tukitaso varmistaa, että saat luotettavaa apua, mikäli ongelmia ilmenee. Ja tämä puolestaan nostaa investoinnin kokonaishyötyä sekä tyytyväisyyttä - entisestään.


Johtopäätökset


Laadukkaan varaosan valinta on päätös, joka vaikuttaa myönteisesti ajokokemukseesi, lompakkoosi sekä ympäristöön. Edut ovat; autosi parempi suorituskyky, vakaa turvallisuus, pitkän aikavälin kustannussäästöt, pienemmät ympäristövaikutukset sekä parempi auton jälleenmyyntiarvo. Nämä kaikki ovat erinomaisia syitä valita laatu - halpojen vaihtoehtojen sijaan.


Muista, että vastuullisista valinnoista et hyödy vain Sinä, vaan nämä valinnat myös edistävät parempaa, sekä vihreämpää tulevaisuutta tuleville sukupolville. Kun autosi tarvitsee seuraavan kerran korjausta - valitse laatu!


Me - Takoraudan Autohuollossa suosittelemme Sinulle aina alkuperäisiä, taikka OEM-laatuisia varaosia. Lue lisää meidän vastuullisuudestamme tästä.


Suoritamme erilaisia huolto- ja korjaustöitä, kuten; öljynvaihdot, jarrujen huollot, ilmastointihuollot, määräaikaishuollot sekä vaihteistojen korjaukset. Huollon ajaksi tarjoamme sijaisauton veloituksetta!


Toimipaikkamme sijaitsee Helsingin Malmilla, Kehä 1:n yhteydessä, johon on varsin helppoa saapua monesta suunnasta Pääkaupunkiseudulta. Myös kauemmaltakin!


Ota yhteyttä ja kysy lisää!


Puh. 045 143 1433

Ma-Pe: 9-17, La-Su: Suljettu


120 views

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page