top of page
Search
  • Writer's pictureTakoraudan Autohuolto

Vastuullinen autokorjaamoyritys: Onko se mahdollista?

Kun tiedostamme yhä paremmin tekojemme vaikutuksen ympäristöön, vastuullisten yritysten kysyntä kasvaa, eikä autokorjaamoala ole poikkeus. Itse asiassa autokorjaamotoiminnalla on hyvin merkittävä vaikutus ympäristöön ja yleiseen hyvinvointiin. Korjaamoala on siis juuri oikea paikka soveltaa vastuullisia käytäntöjä.

Vastuullinen autokorjaamoyritys: Onko se mahdollista?

Voiko autokorjaamo edes olla vastuullinen? Vastaus on KYLLÄ, ja tässä kerromme, miten:


Jätehuolto autokorjaamossa

Autokorjaamoalalla syntyy paljon jätettä vanhoista osista sekä vaarallisista materiaaleista, kuten; öljyt, hapot, liuottimet, kaasut ja polttoaineet. Vastuulliset autokorjaamot soveltavat asianmukaisia jätehuoltokäytäntöjä, kuten; metallien ja metalliseosten kierrätystä, vaarallisten materiaalien turvallista hävittämistä paikallisten ohjeiden mukaisesti, sekä tietysti jätteiden kokonaismäärän vähentämistä fiksuilla käytännöillä.


Energiansäästö autokorjaamossa

Autokorjaamot käyttävät paljon energiaa. Sähköä tarvitaan työkalujen ja laitteiden käyttämisestä - tavalliseen valaistukseen, lämmitykseen sekä jäähdytykseen. Vastuulliset autokorjaamot soveltavat energiatehokkaita käytäntöjä, kuten; LED-valaistusta, investoivat energiatehokkaisiin laitteisiin ja ostavat sähköä, joka koostuu uusiutuvista energialähteistä.


Vastuullinen materiaalien käyttö korjaamossa

Vastuulliset autokorjaamot käyttävät laadukkaita, kestäviä ja ympäristöystävällisiä materiaaleja, aina kun on mahdollista. Vastuullisten valmistajien laadukkaita osia suosivat korjaamot näin myös auttavat vähentämään jätettä. Laadukas varaosa kestää monia kertoja pidempään ja huonolaatuinen osa pitää vaihtaa usein. Huonolaatuiset ja käyttökelvottomat osat päättyvät kierrätykseen siis useammin, näin kasvattaen jätehuollon taakkaa.


Mutta vastuulliset käytännöt autokorjaamoissa eivät ainoastaan vähennä jätettä ja saastumista. Vastuulliset käytännöt myös varmistavat ajoneuvon ja sen matkustajien turvallisuuden sekä pitkät huoltovälit ja kustannussäästöt autoilijoille. Hyvänkuntoinen ja toimiva ajoneuvo myös kuluttaa vähemmän polttoainetta, eli saastuttaa vähemmän ilmastoa!


Asiakasvalistus autokorjaamossa

Vastuullinen autokorjaamo valistaa asiakkaita vastuullisen kehityksen ja turvallisuuden merkityksestä. Se myös neuvoo asiakkaita, miten he voivat huoltaa ajoneuvojaansa oikein ja ajallaan, jotta autot eivät tarvitsisi usein korjauksia. Tämä vähentää jätettä entisestään ja ympäristömme saastumista. Vastuullinen korjaamo myös suunnittelee optimaalisen korjaussuunnitelman, joka palvelee Sinua taloudellisesti pitkällä aikavälillä.


Toteuttamalla näitä käytäntöjä autokorjaamo voi vaikuttaa merkittävästi luontoon ja yleiseen turvallisuuteen. Mutta miten löydät vastuullisen autokorjaamon? Tässä on muutamia vinkkejä:


► Etsi yrityksiä joille vastuullisuus on tärkeä. Käyttännössä tämä selviää yrityksen julkisesta viestinnästä. Etsi siis tietoa autokorjaamon vastuullisuudesta vaikkapa korjaamon verkkosivuilta tai somesta.


► Lue arvosteluja ja pyydä suosituksia ystäviltä ja tutuilta. Vastuullisella autokorjaamolla on maine laadukkaasta työstä ja erinomaisesta asiakaspalvelusta.


► Kysy korjaamon jätehuoltokäytännöistään suoraan! Vastuullinen autokorjaamo on läpinäkyvä ja avoin käytännöistään.


Yhteenvetona voidaan todeta, että vastuullinen autokorjaamo on paitsi mahdollinen, niin myös välttämätön. Ottamalla käyttöön vastuullisia toimintatapoja, autokorjaamo voi vaikuttaa ympäristöön ja turvallisuuteen, ajoneuvo ja asiakas kerrallaan. Kun siis etsit korjaamoyritystä, muista valita vastuullinen korjaamo, joka välittää Sinusta, autostasi ja planeetastamme.


Me, Takoraudan Autohuollossa välitämme puhtaasta luonnostamme ja ihmisistä. Kierrätämme kaikki ongelmajäte Suomen ympäristölainsäädännön mukaisesti. Eikä vastuullisuutemme lopu siihen, nimittäin suosittelemme asiakkaille aina alkuperäisiä varaosia, joiden käyttö vaikuttaa merkittävästi jätteen määrän syntymiseen. Huonolaatuiset osat vaihdetaan useammin, näin kasvattaen jätehuollon taakkaa. Aina kun on mahdollista suosimme myös korjaamista - korvaamisen sijaan, näin vähentäen jätteen määrää.


Tiettyjen töiden aikana suosittelemme lisätöitä, mutta ei sen takia, että haluamme kasvattaa liikevaihtoa Sinun kustannuksellasi! Suosittelemme lisätöitä koska monet suuret tai suurehkot työt, kuten kytkimen vaihto, vaativat muiden komponenttien irrottamisen tai siirtämisen. Tämä tarkoittaa, että mikäli nämä oheiskomponentit ovat huonohkossa kunnossa - ne kannattaa vaihtaa samalla työllä. Tällä tavalla Sinä - autoilija - säästät rahaa, sillä "samaa irrotustyötä" ei tarvitsekkaan tehdä myöhemmin uudestaan, eli kahteen kertaan.


Huolehdimme myös asiakkaidemme - Sinun - turvallisuudestasi. Kerromme mielellämme miten voit ajotavoillasi sekä ennakoivalla huoltosuunnittelulla vaikuttaa ympäristöön, turvallisuuteen ja talouteesi.


Toimipaikkamme sijaitsee Helsingin Malmilla, Kehä 1:n yhteydessä, johon on varsin helppoa saapua monesta suunnasta Pääkaupunkiseudulta. Sekä myös kauemmaltakin!


Suoritamme erilaisia huolto- ja korjaustöitä, kuten; öljynvaihdot, jarrujen huollot, ilmastointihuollot, määräaikaishuollot sekä vaihteistojen korjaukset. Huollon ajaksi tarjoamme sijaisauton veloituksetta.


Ota yhteyttä ja kysy lisää vastuullisuudestamme!


Puh. 045 143 1433

Ma-Pe: 9-17, La-Su: Suljettu


192 views

Recent Posts

See All

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page