top of page
Search
  • Writer's pictureTakoraudan Autohuolto

Ehjän tuulilasin tärkeys: Varmista ajomatkasi sujuvuus

Kuvittele tämä: Ajelet nätisti tiellä ja Suomen kevät saapui juuri maisemiin. Yhtäkkiä kuulet ikävän "poks"-äänen ja huomaat tuulilasissasi kiveniskemän. Se tietysti saattaa tuntua ikävältä - mutta silti pieneltä ongelmalta. Tuulilasin lohkeaminen voi kuitenkin aiheuttaa merkittäviä riskejä turvallisuudellesi! Seuraavaksi perehdymme syihin, joiden vuoksi sinun ei kannata jättää huomiotta pientä tuulilasin vauriota - sillä se voi vaikuttaa merkittävästi seuraavan ajomatkasi turvallisuuteen.

Tuulilasin korjaamisen tärkeys: Varmista ajomatkasi sujuvuus

Kiveniskemä tänään on mennyttä tuulilasia huomenna


Harmittomalta tuntuva kiveniskemä voi nopeasti muuttua täysin särkyneeksi tuulilasiksi - joka voi vaarantaa Sinun, sekä ympärilläsi olevien autoilijoiden turvallisuutta. Pienimmätkin vauriot voivat heikentää lasin rakenteellista eheyttä, jolloin se on alttiimpi säröille, sekä vakaville murtumille - esimerkiksi törmäystilanteessa.


HUOM! On tärkeää ymmärtää, että tuulilasi ei ole vain este tuulta sekä hyönteisiä vastaan - vaan sillä on tärkeä rooli koko ajoneuvosi rakenteellisen eheyden ylläpitämisessä. Tuulilasi on niin suuri, sekä merkittävä osa auton koria, että yllättäen - se tukee koko koria, sekä varmistaa auton koria liiallisesta vääntymisestä - etenkin kolaritilanteessa! Tämän takia Suomen autokatsastus näkee tuulilasin eheyden niin täkeänä asiana - sillä kyse on turvallisuudesta.


Heikentynyt näkyvyys, on Sinun heikentynyt arvostelukyky


Ajaminen lohjenneen tuulilasin kanssa voi heikentää merkittävästi näkyvyyttä tiellä. Kiveniskemä voi päivällä aiheuttaa häikäisyjä tai vääristymiä auringonvalosta, taikka ajovaloista johtuen - isompia hallusinaatioita yöllä. Tällöin tien, sekä esteiden näkeminen - selvästi vaikeutuu. Kykysi arvioida etäisyyksiä, havaita vaaratekijöitä, sekä reagoida nopeasti muuttuviin olosuhteisiin - voi heikentyä merkittävästi. Vaihtamalla vaurioitunutta tuulilasia nopeasti - palautat optimaalisen näkyvyyden, sekä parannat kykysi tehdä nopeita, sekä todellisiin faktoihin perustuvia päätöksiä haasteellisen ajotilanteen aikana.


Tuulilasin vaihdon laiminlyönnin seuraukset


Vaurioituneen tuulilasin laiminlyönti ei ainoastaan aiheuta riskejä näkökenttään, vaan myös konkreettisiä riskejä ajon aikana. Lämpötilan vaihtelut, kosteus sekä jokapäiväisestä ajamisesta johtuva tärinä voivat pahentaa pientä kiveniskemää entisestään. Tästä johtuen se voi leviää ja laajentua koko tuulilasin alueelle - erittäin nopeasti. Tämä voi johtaa tuulilasin täydelliseen rikkoutumiseen yllättävissä hetkissä - vaikkapa ohitustilanteessa moottoritiellä!


Suojautuminen odottamattomia tilanteita vastaan


Kiveniskemä tuulilasissasi voi tuntua merkityksettömältä, kunnes joudut kohtaamaan haasteellisia ajotilanteita. Nykyajan tuulilasit ovat erityisesti suunniteltu tarjoamaan auton koko korin rakenteellista tukea - onnettomuuden sattuessa. Tuulilasi muunmuassa varmistaa auton katon suhteellisen eheyden, auton katolle pyärähtämisen aikana - eli suojaa Sinua vakavimmilta vammoilta, vastaavassa vakavassa kolarissa. Lohjennut tuulilasi voi kuitenkin vaarantaa tämän tärkeän, autovalmistajan suunnitellun turvaominaisuuden!


Turvallisempi matka vastuullisesti


Kun olet miettinyt sekä arvoinut riskejä, sekä seurauksia, joita aiheutuu ajamisesta vaurioituneen tuulilasin kanssa - on aika ryhtyä toimiin. Ratkaisu piilee yksinkertaisessa hommassa: Tuulilasin vaihto viipymättä!


Ikävä kyllä niin sanottu "tuulilasin korjaus" on kyseenalainen toimenpide. Suomalainen Katsastusasema ei myöskään yleensä hyväksy lasin porauksilla, taikka erikoisliimoilla tehtyjä - niin sanottuja - "korjauksia".


Kurvaamalla ammattitaitoiseen tuulilasin vaihtopalveluun pihalle - voit puuttua ongelmaan, ennen kuin se laajenee vaaralliseksi. Vastuullinen korjaamo ei myöskään ikinä ehdota tuulilasin kyseenalaisia "korjauksia" - vaan aina tuulilasin vaihtoa laadukkaaseen, uuteen lasiin - esimerkiksi Pilkington-merkkiseen. Muista myös tuulilasivakuutus - se voi säästää sinulle satasia!


Tarkista siis tuulilasisi säännöllisesti kiveniskemien tai halkeamien varalta, erityisesti ajettuasi soralla tai alkukeväällä. Jos havaitset kiveniskemän - älä viivyttele, vaan varaa aika vaihtooon - mahdollisimman pian!


Me - Takoraudan Autohuollossa vaihdamme kaikkien automerkkien tuulasit ammattitaidolla, sekä laadukkaalla työllä. Käytämme ainoastaan huippulaadukkaita Pilkington-laseja, sekä laadukkaita tiivisteliimoja. Suoritamme myös erilaisia huolto- ja korjaustöitä, kuten; öljynvaihdot, jarrujen huollot, ilmastointihuollot, määräaikaishuollot sekä vaihteistojen korjaukset. Huollon ajaksi tarjoamme sijaisauton veloituksetta!


Toimipaikkamme sijaitsee Helsingin Malmilla, Kehä 1:n yhteydessä, johon on varsin helppoa saapua monesta suunnasta Pääkaupunkiseudulta. Myös kauemmaltakin! Katso tarkemmat ajo-ohjeet.


Ota yhteyttä ja kysy tarjous tuulilasin vaihdosta!


Puh. 045 143 1433

Ma-Pe: 9-17, La-Su: Suljettu


44 views

Recent Posts

See All

ความคิดเห็น


ปิดการแสดงความคิดเห็น
bottom of page