top of page
Search
  • Writer's pictureTakoraudan Autohuolto

Ruostetta autossa ja Hylätty katsastus? Ei hätää!

Updated: Jun 5, 2023

Ei ole mitään ikävämpää, kuin saada hylky katsastuksessa - ruostevaurion takia. Yleisin syy, on helmakoteloiden ruostevaurio. Suomessa, katsastus-instanssimme on varsin tiukka, sekä peräänantamaton. Ja ruoste, on yksi yleisimmistä ongelmista - joka johtaa hylättyyn katsastukseen.


Tilanne ei anoastaan ole ikävä uutinen auton omistajalle, vaan myös hyvin pelottava uutinen. Tämä johtuu siitä, että monille Suomessa - on jostain syystä muodostunut vääränlainen käsitys auton ruostekorjausten hinnoista.


Kerromme tässä miten yksinkertainen ruostekorjaus - on kaikki mitä tarvitset, jotta pääset takaisin tielle. Eikä se maksa paljon. Lue lisää!

Ruostetta autossasi ja katsastus Hylätty? Ei hätää!

Miksi automme ruostuvat?


Ensinnäkin, pitää ymmärtää, että ruostevauriot eivät ole harvinaisia, tai jotenkin poikkeavia ongelmia - jopa uusissa autoissa. Varsinkin maissa, joissa on vaihteleva ilmasto - kuten Suomessa.


Pakkaset, tiesuolat, sulamiset, kuumuudet, sekä Suomen ihanien kesäaamujen kondensaatio - nämä ovat kaikki ilkeitä asioita metalleille.


Koska autonvalmistajat, pääasiassa suunnittelevat autojaan lämpimille markkinoille - jäämme Suomessa hiukan paitsioon.


Altistuminen ajan myötä: Sateelle, Lumelle, Tiesuolalle, sekä Lukuisille kiveniskemille - auheuttavat korroosiota, sekä ruostetta. Tämä ei vaikuta ainoastaan ulkonäköön - vaan myös vaarantaa ajoneuvosi rakenteellista eheyttä.


Esimerkiksi: Helmakoteloiden ruostevaurion hylkäyksen syy katsastuksessa - liittyykin itse asiassa turvallisuuteesi!


Helmakotelot autossasi ovat erittäin tärkeitä korin osia. Helmakotelo vastaa varsin paljon autosi korin rakenteellisesta eheydestään. Samalla tavalla, kuin autosi tuulilasi! Lue lisää, miten kiveniskemä autosi tuulilasissa - vaarantaa turvallisuutesi.


Kun katsastuksessa tulee hylky ruosteen takia - monet autoilijat joutuvat paniikkiin.


Me, Takoraudan Autohuollossa - Kuulemme näitä kysymyksiä, miltei joka päivä:


"Kauhea tilanne - mitä mä teen?"

sekä "Eikö tämä ole super-kallista?"


Tämä paniikki johtuu pitkälti siitä, että Suomalaisille on muodostunut virheellinen käsitys ruostekorjausten kustannuksista. Käsitys on, että mukamas "Ruostevaurioiden korjaaminen edellyttää laajoja, sekä kalliita korjauksia, maalauksia, ja ynnä.."


Hauska fakta: Jenkeissä, auton lattian ruostevauriot korjataan, vaikkapa vanhoilla rekisterikilvillä, sekä ruuveilla :D Ja tämä menee läpi!


Suomessa, vastaava patentti, ei tietenkään mene katsastuksessa läpi.


Totuus on kuitenkin se, että esimerkiksi helmakoteloiden ruostekorjaus ei vaadikkaan, niin sanottuja - "täydellisiä" peruskorjauksia. Todellisuudessa, ammattimainen korjaamo voi varsin nopeasti ratkaista autosi ruosteongelman kustannustehokkaalla tavalla!


Kustannustehokas tapa päästä takaisin tien päälle


Kustannustehokas tapa korjata autosi ruostevauriota, on: Ruostealueen poisto, Alueen puhdistus, sekä sitten Tuoreen metallin hitsaus ruostuneen tilalle. Tämän jälkeen - Suojaava pintakäsittely.


Tämä työ vie noin tunnin - kolme, eikä maksa paljon! Kysy edullisesta ruostevaurion korjauksesta tästä.


Huom! Yllämainittu Suojaava Pintakäsittely - tarkoittaa ainostaan korjatun alueen suojaamista uudelleenruostumista vastaan. Kyseessä ei ikävä kyllä ole maalipinnan restaurointi.


Ylläluettu korjausprosessi suoritetaan tarkasti. Näin varmistetaan että vain, ja juuri ruostunut alue autosi korissa uudelleenrakennetaan - mikä säästää sekä aikaa, että rahaa Sinulle.


Kun ruostuneen alueen hitsaustyö on valmis - alueelle levitetään ruoste-estopinnoitetta. Tämä pinnoite toimii suojaavana kalvona. Se myös estää korroosion jatkumisen, ja niin pidentää korjatun alueen käyttöikää - sekä mahdollistaa autosi tielle pääsyä nyt!


On tärkeää huomata, että ruostevaurioiden korjauskustannukset riippuvat vaurion laajuudestaan, sekä itse automallista. Monet autot ovat eri tavalla suunniteltuja korinsa osaltaan. Joidenkin autojen ruostekorjaus onnistuu kuin vihellys, ja toisissa - pitää purkaa merkittäviä osia, päästääkseen oikeaseen paikkaan.


Yksinkertainen ruostekorjaus pelastaa päiväsi!


Mikäli autosi pelaa merkittävää roolia elantosi saannissa - ylläluettu yksinkertainen ruostekorjaus, on juuri mitä tarvitset!


Esimerkiksi helmakotelon yksinkertainen ruostekorjaus mahdollistaa, että jokapäiväiset ajot - jatkuvat, kuten ennenkin. Eikä tämä korjaus tule maksamaan paljon. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää. Huom: Tarjoamme sijaisauton veloituksetta!


Yhteenveto


Älä siis anna tyhmien ruostevaurioiden pelotella sinua. Eikä sitä katsastuskonttooriakaan tarttee pelätä. Suomen katsastus kuitenkin pitää monia meistä elossa, tiellä!


Edullisten ruostekorjausten lisäksi, me - Takoraudan Autohuollossa suoritamme erilaisia huolto- sekä korjaustöitä, kuten; öljynvaihdot, jarrujen huollot, määräaikaishuollot sekä vaihteistojen korjaukset. Huollon ajaksi tarjoamme sijaisauton veloituksetta!


Toimipaikkamme sijaitsee Helsingin Malmilla, Kehä 1:n yhteydessä, johon on varsin helppoa saapua monesta suunnasta Pääkaupunkiseudulta - myös kauemmaltakin.


Tiedustele rohkeasti miten pääset eroon ruosteongelmastasi!


Puh. 045 143 1433

Ma-Pe: 9-17, La-Su: Suljettu


3,348 views

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page